16.01


2017

Mennyttä ja tulevaa

Kuva: Antti Jantunen

Kuva: Antti Jantunen

Löytyi sopiva hetki kirjoittaa tänne vähän viime kesästä ja sitten hieman tulevastakin. Turhankin pitkä aika edellisistä kirjoituksista. Paljon olisi asioita joista kirjoittaa; kisat, kaverit, vapaa-aika, mennyt ja tuleva jne. Koitan kuitenkin pitää tekstin joissain määrin ytimekkäänä.

Aloitetaanpa vaikka edellisestä kaudesta. Tavoitteena oli voittaa kolme kilpailua. Se jäi toteutumatta, mutta silti kaudesta jäi hyvä maku ja mukaan mahtui ikimuistoisia hetkiä. Oli monia mukavia hyväntekeväisyys- ja yritystapahtumia kilpailujen joukossa joihin on aina mukava päästä osalliseksi. Pelillisesti oli paljon hyviä kierroksia, jotka mahdollistivat voitosta kamppailun monissa kilpailuissa. Parhaimmaksi viikokseni listaisin syntymäpäiväviikonlopun LinksTrophyn johon lähdin puolustmaan edellisen kauden voittoani. Pelasin tasaisen hyvää peliä läpi kilpailun. Tämä takasi itselleni uran alhaisimman kahden kierroksen tuloksen 68+64 (-12) ja sain toisen kierroksen tuloksella haltuuni myös Tapiola Golfin kenttäennätyksen. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan tyytyminen oli kakkos sijaan tällä kertaa.

Kuva: Mikael Tuulio

Kuva: Mikael Tuulio

Ehkäpä yksi urani ikimuistoisimmista tapahtumista tapahtui Rizk järjestämässä tapahtumassa Pirkkalassa. Aamulla pelaajien kokoonnuttua klubille päätimme pelata bestball pelimuotoa näin Blockfestien jälkeisenä sunnuntaina. Parikseni sain Jani Perttilän, joka pitikin joukkuettamme hengissä pitkään. Itse sain vaihteen päälle kunnolla vasta 14.reijällä josta alkoikin birdie-birdie-holari-birdie sarja. Elämäni ensimmäinen holari oli nähnyt päivänvalonsa ja millä tavalla.. Erikoista tapahtuneessa on se, että Pirkkalan 16.reikä on par4! Etäisyyskiikari näytti 260m, driveri kouraan ja pallo ilmaan. Lähti täysin luotisuora linjapallo lippua kohti. Seuraavaksi kuului vain kova kolahdus lipputangosta – huuto ja innostus alkoi raikaamaan. Matkalla reijälle oma jännitykseni oli käsinkoskeltavaa, koska emme olleet varmoja menikö pallo reikään. Juostuani reijälle niin siellähän se pallo oli kupin pohjalla ja reikä koskemattomassa kunnossa, eli se oli mennyt ilmassa suoraan reikään. ”Melko” ikimuistoinen tapa tehdä uran ensimmäinen hole in one. Tästä innostuttuani löin vielä seuraavallakin noin 60-70metristä pallon reikään pelaten edelliset neljä reikää kuusi alle par tuloksen. Voitimme Janin kanssa ammattilaisten pelit lyönnillä ja päälle sain mukavan bonuksen skineistä, holarilla kun sai kaikki edelliset 16.reikää. GoGolf tilastoi tapahtumasta tehdyn uutisen vuoden luetuimmaksi artikkelikseen.   https://www.gogolf.fi/ossi-mikkola-saattoi-tehd%C3%A4-koko-maailman-golfhistoriaa-sunnuntaina-golf-pirkkalassa

Miltä tuleva sitten näyttää? Olen ottanut rennosti golfin suhteen. Mailat ovat olleet varaston puolella syksystä lähtien. Tavoitteeni on saada ajoittain kipeytyvä selkä kuntoon. Kävin kuvauttamassa selän magneetissa. Sen pohjalta olen käynyt fyssarilla hoitamassa ja hakemassa harjotteita, jotta homma lähtisi parempaan suuntaan. Selkä on vaivannut nyt kaksi edellistä kautta harjoittelua niin laji- kuin fysiikkapuolella. Uskon, että kun selän kivut saadaan pois niin voin keskittyä paremmin harjoitteluun ja itse kilpailuihin ilman varomista.

Kuva: Juha Hakulinen

Kuva: Juha Hakulinen

Tässä kevään aikana olisi mukava päästä Espanjaan treenaamaan kunnolla ehjänä miehenä ja pelaamaan muiden pelureiden kanssa. Olen ollut tyytyväinen aikasempien talvien leireihin Espanjassa, koska meillä on ollut siellä hyvä ja kilpailuhenkinen treeniporukka koostuen muista ammattipelureista. Näenkin, että se yhteinen tekeminen ja keskenäinen kisaaminen vie meitä yksilöinä eteenpäin. Teen hetken nyt vielä ainakin töitä yläasteella sijaisena. Koitan saada säästettyä rahaa leiritystä varten, jotta voisin olla siellä mahdollisimman pitkään ennen seuraavan kauden alkua. Ensikauden pelaan pääosin Suomessa, joten tavoitteet tulevat olemaan kovat sillä saralla. Päätavoitteet asetan kuitenkin European Tourin karsintoihin syksylle. Into on jo todella kova hypätä koneeseen kohti Malagaa ja päästä pelaamaan.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>